Analiza obejmowała badania pod kątem:
-
profilu cukrów;
-
profilu aminokwasów;
-
zawartości białka;
-
czystości mikrobiologicznej;
-
obecności metali ciężkich.
Nazwa składnika | Wynik badania w 100 g mokrej masy produktu | Ilość deklarowana przez producenta w 100 g produktu |
Białko | 72,45 g (± 3,62g) | 73 g |
Cukry | 3,9 g | 4,3 g |
Alanina | 3,96 g | 3,8 g |
Arginina | 1,95 g | 1,93 g |
Kwas asparaginowy | 8,62 g | 8,14 g |
Cysteina wyrażona jako kwas cysteinowy | 1,82 g | 1,46 g |
Kwas glutaminowy | 14,1 g | 13,92 g |
Glicyna | 1,44 g | 1,45 g |
Histydyna | 1,49 g | 1,47 g |
Izoleucyna | 5,03 g | 4,52 g |
Leucyna | 8,54 g | 8,09 g |
Metionina wyrażona jako sulfon metioniny | 1,76 g | 1,62 g |
Fenyloalanina | 2,69 g | 2,49 g |
Prolina | 4,78 g | 4,65 g |
Seryna | 4,02 g | 4,07 g |
Treonina | 5,61 g | 5,39 |
Tyrozyna | 2,45 g | 2,38 g |
Walina | 4,54 g | 4,42 g |
Lizyna | 7,45 g | 7,17 g |
Tryptofan | 1,42 g | 1,18 g |
Badania na obecność metali ciężkich (ołów, kadm, rtęć): | w normie | - |
Badania mikrobiologiczne (liczba drożdży i pleśni, obecność Gronkowców koagulazo-dodatnich, Escherichia coli, Salmonelli, Listeria monocytogenes, ogólna liczba drobnoustrojów, liczba przypuszczalnych Bacillus cereus): | w normie | - |
Wyniki badań | Karta badania |