Analiza obejmowała badania pod kątem:
-
profilu cukrów;
-
profilu aminokwasów;
-
zawartości białka;
-
czystości mikrobiologicznej;
-
obecności metali ciężkich.
| Nazwa składnika | Wynik badania w 100 g mokrej masy produktu | Ilość deklarowana przez producenta w 100 g produktu |
| Białko | 72,45 g (± 3,62g) | 73 g |
| Cukry | 3,9 g | 4,3 g |
| Alanina | 3,96 g | 3,8 g |
| Arginina | 1,95 g | 1,93 g |
| Kwas asparaginowy | 8,62 g | 8,14 g |
| Cysteina wyrażona jako kwas cysteinowy | 1,82 g | 1,46 g |
| Kwas glutaminowy | 14,1 g | 13,92 g |
| Glicyna | 1,44 g | 1,45 g |
| Histydyna | 1,49 g | 1,47 g |
| Izoleucyna | 5,03 g | 4,52 g |
| Leucyna | 8,54 g | 8,09 g |
| Metionina wyrażona jako sulfon metioniny | 1,76 g | 1,62 g |
| Fenyloalanina | 2,69 g | 2,49 g |
| Prolina | 4,78 g | 4,65 g |
| Seryna | 4,02 g | 4,07 g |
| Treonina | 5,61 g | 5,39 |
| Tyrozyna | 2,45 g | 2,38 g |
| Walina | 4,54 g | 4,42 g |
| Lizyna | 7,45 g | 7,17 g |
| Tryptofan | 1,42 g | 1,18 g |
| Badania na obecność metali ciężkich (ołów, kadm, rtęć): | w normie | - |
| Badania mikrobiologiczne (liczba drożdży i pleśni, obecność Gronkowców koagulazo-dodatnich, Escherichia coli, Salmonelli, Listeria monocytogenes, ogólna liczba drobnoustrojów, liczba przypuszczalnych Bacillus cereus): | w normie | - |
| Wyniki badań | Karta badania |
- Wyniki badań Dobre Whey WK Dzik
- Wyniki badań Dobre Whey WK Dzik
- Wyniki badań Dobre Whey WK Dzik
- Wyniki badań Dobre Whey WK Dzik
- Wyniki badań Dobre Whey WK Dzik
- Wyniki badań Dobre Whey WK Dzik









