Analiza obejmowała badania pod kątem:
-
profilu cukrów;
-
profilu aminokwasów;
-
zawartości białka;
-
czystości mikrobiologicznej;
-
obecności metali ciężkich.
Nazwa składnika | Wynik badania w 100 g mokrej masy produktu | Ilość deklarowana przez producenta w 100 g produktu |
Białko | 68,13 g (± 3,41 g) | 75 g |
Cukry | 1,4 g | 7,4 g |
Laktoza | <0,05 g | - |
Alanina | 3,71 g | - |
Arginina | 1,81 g | - |
Kwas asparaginowy | 8,02 g | - |
Cysteina wyrażona jako kwas cysteinowy | 1,72 g | - |
Kwas glutaminowy | 13,1 g | - |
Glicyna | 1,34 g | - |
Histydyna | 1,36 g | - |
Izoleucyna | 4,72 g | - |
Leucyna | 7,82 g | - |
Metionina wyrażona jako sulfon metioniny | 1,58 g | - |
Fenyloalanina | 2,49 g | - |
Prolina | 4,40 g | - |
Seryna | 3,70 g | - |
Treonina | 5,23 g | - |
Tyrozyna | 2,19 g | - |
Walina | 4,22 g | - |
Lizyna | 5,91 g | - |
Tryptofan | 1,30 g | - |
Badania na obecność metali ciężkich (ołów, kadm, rtęć): | w normie | - |
Badania mikrobiologiczne (liczba drożdży i pleśni, obecność Gronkowców koagulazo-dodatnich, Escherichia coli, Salmonelli, Listeria monocytogenes, ogólna liczba drobnoustrojów, liczba przypuszczalnych Bacillus cereus): | w normie | - |
Wyniki badań | Karta badania |